Opgenomen worden op deze kaart?

Wanneer is het verstandig om je huis te verkopen?

Dit is één van de vragen die veel mensen mij stellen. Ze hebben niet perse de noodzaak om binnen nu en een halfjaar te verhuizen, maar ze beschouwen het wel als een serieuze optie. Het is slim om jezelf af te vragen wanneer het verstandig is om je huis te verkopen, aangezien de timing natuurlijk erg belangrijk is. In dit artikel geven we jou tips voor het verkopen van je huis en de timing hiervan. Lees met ons mee.

Verkoop het wanneer het goed gaat met de huizenmarkt

De huizenmarkt heeft een lange tijd geleden van de recessie. En nog steeds is het niet op het niveau als voor 2008. Maar op zich is dit een goede tijd om je huis te verkopen. Je krijgt voldoende geld voor je huis, waardoor je er een mooi huis voor terug kunt krijgen. Een aantal jaren geleden waren de huizenprijzen flink gedaald, daar heeft natuurlijk niemand baat bij. Rond deze tijd zijn de rentes om geld te lenen bij de bank relatief laag, dus dat is positief. Wat is mijn huis waard?

Nou dat is niet helemaal waar. Starters die geen huis hebben om te verkopen en dus voor het eerst hun intrede maken in een koophuis hebben er wel baat bij. Zij besparen flink wat geld wanneer de huismarkt in elkaar dondert. Het nadeel is alleen dat banken in deze tijd ook minder makkelijk een mening verstrekken en de rentes hoog zijn.

Persoonlijk raad ik je ook aan om met een makelaar in gesprek te gaan. Deze heeft meer ervaring op het gebied van huis verkoop, waardoor je hem het beste om advies kunt vragen. Huis verkopen?