Fiscaal advies, wat houdt dat in?

Wanneer u het woord “fiscaal” hoort, dan heeft u het misschien al door dat het om geldzaken gaat. Iemand die fiscaal advies Eindhoven geeft, is een fiscalist en dat doen ze meestal voor ondernemingen. Mensen die geen begrip hebben van belastingzaken rekenen op een Fiscalist om die helemaal in orde te brengen of om tenminste advies te geven erover. Er zijn fiscalisten die werkzaam zijn in de aangiftepraktijk of adviespraktijk en nu hebben we het duidelijk over de adviespraktijk.

Een fiscalist geeft meestal belastingzaken aan grote ondernemingen. Zaken zoals inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting, loonbelasting, pensioenvraagstukken, enz. Ze helpen de belastingaangifte te controleren, geven aan of er aanpassingen gedaan moeten worden en helpen meedenken over diverse zaken. Bijvoorbeeld wanneer een bedrijf een nieuw kantoorpand wilt huren of kopen. Of wanneer het ene bedrijf de andere wilt overnemen.

Ook particulieren kunnen gebruikmaken van een fiscalist

Particulieren kunnen ook advies genieten van een fiscalist. U als persoon zal ook advies kunnen gebruiken wanneer u een nieuwe woning wilt kopen of wanneer er bijzondere ziektekosten zijn gemaakt. Een fiscalist Eindhoven kan u helpen flink wat geld te besparen door u handige tips te geven.

Als iemand gewoon iets wilt vragen over iets dat belasting gerelateerd is, dan kan dat ook. U hoeft de persoon niet alleen in dienst te nemen voor langdurig termijn. Tegenwoordig werken fiscalisten meer met prijsafspraken in plaats van uurtarieven.

Een adviseur weet niet meteen alles over de wetten en regels van belasting, omdat dit bijna onmogelijk is, maar ze kunnen zich gemakkelijk erin verdiepen om de juiste antwoorden en oplossingen te vinden. Er zijn dus vele fiscalisten die ervoor kiezen om zich te specialiseren in een branche of belastingsoort.

Er zijn vele beroepsorganisaties opgericht om deze adviseurs de juiste opleiding te geven. Ze hanteren bepaalde toelatingseisen waarop gecontroleerd wordt en aan de hand daarvan kunt u nagaan of een adviseur ideaal is voor jou branche. Enkele organisaties zijn: Het Register Belastingadviseurs (RB), De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) en De Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB). Er worden profielen aangemaakt die u kunt bekijken om te zien waarin de persoon gespecialiseerd is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *